Program

Informatii de contact

Dorim sa le oferim oportunitatea copiilor de a creste sanatos si armonios pentru a învata sa devina responsabili si competitivi, sa-si foloseasca eficient timpul liber, pentru a intelege si respecta regulile si valorile unei societati libere si democratice.

Telefon:  0742041916 - Shotokan

Asociatia Club Sportiv Show Time © Contact

Home Paralimpic Arte martiale Fitness Orar Galerie Contact

Ju-Jitsu, arta martiala complexa ce include tehnici de Karate, Judo si Aikido, implementata in cadrul clubului prin programele „Ju-Jitsu Fun & Easy” si „Competitional Ju-Jitsu”, programe de pregatire special adaptate copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, cu beneficii de lunga durata pe plan fizic, psihic, social si emotional. Dintre copiii inscrisi in aceste programe, 28 sunt sportivi de performata, ce au participat la cupe si campionate nationale si internationale, castigand in perioada de referinta 2010 – 2015, 362 medalii: 109 de aur   (1 titlu Campion Balcanic, 6 titluri Campioni Nationali), 121 de argint (12 titluri Vicecampioni Nationali) si 132 de bronz (15 cucerite in cadrul Campionatelor Nationale), sub îndrumarea antrenorului Schiopu Cristian si a instructorului Carp Silviu Ionel.


Competitional, in Ju-Jitsu exista 3 probe, Fighting, Duo-Demonstrativ si Ne-waza.

- Proba Fighting este o intrecere intre 2 oponenti (aproximativ de aceiasi categorie de greutate si de ani ±) ce dureaza 3 minute, intrecandu-se pe tatami si trebuind sa acumuleze cât mai multe puncte in cele 3 parti ale intrecerii (partea I – karate; partea II – judo; partea III – ne-waza), putand termina lupta într-un timp mai redus daca acumuleaza cate un Ippon (2 puncte) pe fiecare dintre cele 3 parti.

- Proba Duo-Demonstrativ este o intrecere intre 2 echipe formata din cate 2 parteneri pe echipa, acestia trebuind sa execute 20 de atacuri predefinite (Atacurile sunt impartite in 4 serii a cate 5 atacuri fiecare: a. Atacuri de priza; b. Atacuri de incenturari si cravase; c. Atacuri cu lovitura de mana sau de picior; d. Atacuri cu arme), cu finalizari libere, tinându-se insa cont de criteriile: 1. Puterea atacului; 2. Realitatea procedeelor; 3. Controlul tehnicilor; 4. Eficacitatea executiei; 5. Atitudinea executantilor; 6. Viteza de executie; 7. Varietatea tehnicilor. Pentru fiecare serie se vor acorda note.

- Proba Ne-waza (Brazilian Ju-Jitsu – Lupta la sol) este o intrecere intre 2 oponenti, ce dureaza la copii 4 minute, in care are ca obiectiv executia unor tehnici de luxare sau strangulare care il obliga pe oponent sa predea meciul, acesta executand o bataie usoara cu palma in tatami sau  in oponent. Se poate castiga prin predarea meciului sau acumularea de puncte pe timpul luptei.


In cadrul sectiei, echipamentul de antrenament sau de competitie este alb, cel mai adecvat Gi (Kimono) fiind cel de Judo sau de BJJ. La achizitionarea unuia trebui insa sa tinem cont de urmatoarele caracteristici:

- Materialul. Este cel mai important pentru ca ofera gradul de rezistenta, de respirabilitate si greutatea gi-ului. 

- Gulerul. Gi-urile de Judo sau BJJ folosesc un guler cauciucat, pe sub material, care previne atat absorbtia transpiratiei si a bacteriilor, dar mai ales impiedica strangularea foarte usoara.

Lungimea. Exista o lungime impusa de regulament. Chiar daca nu vei participa la competitii, e un gest de respect fata de colegii de antrenament sa nu ai manecile pana la cot, de exemplu