Program

Informatii de contact

Dorim sa le oferim oportunitatea copiilor de a creste sanatos si armonios pentru a învata sa devina responsabili si competitivi, sa-si foloseasca eficient timpul liber, pentru a intelege si respecta regulile si valorile unei societati libere si democratice.

Telefon:  0742041916 - Shotokan

Asociatia Club Sportiv Show Time © Contact

Home Paralimpic Arte martiale Fitness Orar Galerie Contact

In anul 2010, am dat nastere Asociatiei Sportive ShowTime in Sfantu Gheorghe, ocazie cu care, am infiintat si departamentul paralimpic, cu obiectivul clar, de a atrage spre sportul adaptat, cat mai multe persoane cu handicap locomotor. Stim, ca sportul adaptat, reprezinta un drept al oricarui membru al unei societati, asigurand starea de bine a acestuia.

Consideram ca sportul adaptat ofera o gama variata de activitati prin care individul are sansa sa isi demonstreze limitele, sa isi dezvolte potentialul, sa isi modifice tonusul psihic, sa treaca dincolo de barielele sociale, demonstrand performante greu de imaginat si de obtinut de catre persoanele fara dizabilitati.

Ne place sa spunem ca, practicarea unei activitati sportive de catre persoanele cu handicap, intr-un cadru bine organizat, atrage de la sine si integrarea sau reintegrarea acestora in societate. Dezvolta spiritul competitiv, disciplineaza sportivul si il responsabilizeaza in ideea respectarii cu strictete a programului de antrenament si al celui precompetitional, cresterea capacitatii fizice, cresterea fitness-ului, cresterea increderii in sine, cresterea placerii pentru activitatea fizica, lucrul in echipa.

Sportul adaptat constituie o ramura a sportului care utilizeaza structuri motrice, reguli specifice, conditii materiale si organizatorice modificate si adecvate cerintelor proprii diferitelor tipuri de deficiente. (Dragnea& Mate-Teodorescu, 2002).

Practicarea sportului adaptat cu regularitate, de catre persoanele cu handicap, devine un stil de viata si in timp, acesta ajuta la o mai buna mobilitate fizica, pozitionare cat mai corecta in scaunul rulant, la antrenarea articulatiilor bolnave, dar si la dezvoltarea unor grupe musculare slabe si nelucrate de foarte mult timp.

Pana in prezent, in cadrul departamentului paralimpic, au activat mai multe persoane cu dizabilitati (motorii, senzoriale, intelectuale), legitimate la Comitetul Paralimpic Roman, pe mai multe discipline sportive cum ar fi: tenis, tenis de masa, atletism, inot si baschet in fotoliu rulant!

Prin promovarea sportului adaptat la noi in oras, ne-am propus ca intr-un timp relativ scurt, sa atragem spre sport, persoane cu diferite tipuri de dizabilitati, motiv pentru care, am ajutat, ca acesti sportivi sa ia parte la mai multe programe sportive, dar si sociale.


Tenis

      Ghidul persoanelor cu traumatism vertebro-medular

                                             … citeste mai departe

macheta Tenis Paralimpic - Sportul adaptat