Program

Informatii de contact

Dorim sa le oferim oportunitatea copiilor de a creste sanatos si armonios pentru a învata sa devina responsabili si competitivi, sa-si foloseasca eficient timpul liber, pentru a intelege si respecta regulile si valorile unei societati libere si democratice.

Telefon:  0742041916 - Shotokan

Asociatia Club Sportiv Show Time © Contact

Home Paralimpic Arte martiale Fitness Orar Galerie Contact

“In karate, scopul final nu este victoria sau infrangerea, ci acela de a imbogati si innobila caracterul celui care-l practica” – Ginchin Funakoshi

Shotokan este un stil de Karate introdus de maestrul Gichin Funakoshi (1868-1957). Foarte raspandit in lume, Shotokan se traduce prin "Scoala lui Shoto", dupa porecla (Shoto) sub care era cunoscut maestrul Funakoshi.

Acest stil pune accentul pe pozitiile adanci si lungi, pe tehnicile eficace in lupta de la distanta si pe dezvoltarea vitezei. Tehnicile de maini si cele de picior apar in proportii egale.

Exista numeroase kata, cum ar fi: Taikyoku, Heian, Tekki, Bassai, Kanku, Empi, Jion, Jitte etc., acestea fiind importate din Okinawa si modificate de maestrul Funakoshi, atat in privinta unor tehnici, cat si a denumirilor initiale cu rezonante chinezesti, dar apoi japonizate.