Program

Informatii de contact

Dorim sa le oferim oportunitatea copiilor de a creste sanatos si armonios pentru a învata sa devina responsabili si competitivi, sa-si foloseasca eficient timpul liber, pentru a intelege si respecta regulile si valorile unei societati libere si democratice.

Telefon:  0742041916 - Shotokan

Asociatia Club Sportiv Show Time © Contact

Home Paralimpic Arte martiale Fitness Orar Galerie Contact

       Inca de la inceputurile sale in 1970, tenisul de camp in scaun rulant s-a dezvoltat intr-o maniera foarte rapida, oferind persoanelor dizabile posibilitatea de a imparti experientele atat cu persoanele fara disabilitati cat si cu persoanele cu disabilitati de toate varstele.

        Pe 17 ianuarie 1976, din cauza unei urate cazaturi in timpul unui concurs de schi acrobatic, tanarul Brad Parks din California, de doar 18 ani, ramase paraplegic. In timp ce se afla intr-un centru de recuperare, citind un articol, descoperise ca un anume Jeff Minnebraker din Los Angeles si-a construit un fotoliu rulant special pentru a putea juca tenis. Ramase atat de impresionat ca dupa cateva luni, aflandu-se in vacanta cu familia, a vrut el insusi sa testeze posibilitatea aceasta de a practica, acest sport cu fotoliul sau normal.

      

       Acest sport, a fost implementat si in Romania de catre Fundatia Motivation la inceputul anilor 2005-2006 dar, in prima faza sub forma de evenimente demonstrative si de promovare a activitatilor persoanelor cu handicap locomotor, de la noi din tara. Aceste evenimente demonstrative si nu competitionale, se desfasurau intotdeauna, atunci cand, aveau loc turnee de tip Fed Cup sau Davise Cup, si la care participau sportivi din Romania, dar si sportivi de renume Mondial.Ce urmarim printr-un astfel de antrenament ?

Practicarea acestei discipline sportive destinata persoanelor cu handicap, atrage dupa sine, detasarea zilnica de la un program de sine statator, de la rutina, ne scoate din zona de confort, iar cel mai important aspect este acela ca, practicarea jocului de tenis, duce la o mai buna socializare si trezeste spiritul competitiv!


Cui se adreseaza tenisul in scaun rulant?

     Acest sport, se recomanda persoanelor cu handicap fizic, atat barbatilor cat si femeilor de toate varstele. Tenisul in scaun rulant la nivel Mondial, este o disciplina sportiva monitorizata si administrata foarte bine de catre Federatia Internationala de Tenis (ITF Wheelchair Tennis), aici unde, exista mai multe tipuri de categorii de varsta, dar si de dizabilitate. De exemplu, in categoria Man Draw, vor juca doar sportivii care se deplaseaza foarte bine intr-un scaun rulant de tenis, si care au bratele perfect sanatoase. In categoria Quads, vor juca sportivi ale caror brate sunt afectate de traumatismul vertebro medular sau de alte afectiuni, deplasarea pe terenul de tenis este mai lenta, iar in functie de gravitatea afectiunii, acestia pot folosi un scaun de tenis electric! Womens, este categoria fetelor care pot concura, indiferent de varsta pe care o au.

- Practicarea jocului de tenis in scaun rulant, antreneaza intreaga structura musculara a trenului superior-inferior, descoperind in timp, ca putem sa folosim din nou grupe musculare de care nu credeam ca vom mai fi ajutati dupa instalarea traumatismului.

- Alimentatia si hidratarea specifica efortului depus pe terenul de joc, stimuleaza si ajuta buna functionare a anumitor organe interne care sunt mai lente.

- Dezvolta musculatura si noi abilitati de deplasare in regim de viteza.

- Putem spune ce ne dezvolta capacitatea de orientare si de apreciere a distantelor.

- Disciplinineaza si educa sportivii care isi doresc activitate sportiva pe termen lung.

Beneficiile antrenamentului de tenis in scaun rulant!


Wheelchair Tennis * Tenis în scaun rulant

Trainer: Anton Ciprian (atestat tenis in scaun rulant)