Termenul de arte marțiale se referă la toate sistemele de pregătire pentru luptă care au fost aranjate sau sistematizate. În general, aceste sisteme sau stiluri diferite sunt concepute pentru un singur scop: înfrângerea fizică a adversarilor și apărarea împotriva amenințărilor. De fapt, cuvântul “marțial” provine din numele Marte, care era zeul roman al războiului.
Fiecare civilizație subscrie la o versiune a artelor marțiale sau o combinație a acestora. Totuși, majoritatea oamenilor se gândesc la Asia atunci când au auzit termenul de arte marțiale. Odată cu aceasta, în jurul anului 600 î.en comerțul dintre India și China a înflorit. Se crede că în acest timp informații despre artele marțiale indiene au fost transmise chinezilor și vice versa.
Potrivit legendei, un călugăr indian numit Bodhidharma a facilitat transmiterea Chan (China) sau Zen (Japonia) în China atunci când sa mutat în sudul Chinei. Învățăturile sale au împrumutat mult filozofiile artelor marțiale, cum ar fi umilința și reținerea, care continuă și astăzi. De fapt, unii l-au creditat pe Bodhidharma cu inițierea artelor marțiale Shaolin, deși această afirmație a fost discreditată de mulți.
Artele marțiale pot fi împărțite în cinci categorii distincte: stiluri de stand-up sau striking, stiluri de luptă, stiluri de impact reduse, stiluri bazate pe arme și MMA (un stil sportiv hibrid).
Câteva dintre cele mai cunoscute stiluri de Arte Marțiale.
Stiluri de Stand-up sau Styking
- Box
- Karate
- Krav Maga
- Kung Fu
- Kickboxing
- Tae Kwon Do
- Grappling sau stiluri de luptă la sol
- Brazilianul Jiu Jitsu
- Sambo din Rusia
- Shootfighting
- lupte libere
- Aikido
- Jiu-Jitsu
- Hapkido
- Shuai Jiao
- Styles bazate pe arme
- Iaido
- Kali
- Kendo
- Baguazhang
- Tai Chi
- Chi Gong
- MMA