Ju-Jitsu Sportiv

Ju-Jitsu Sportiv, o parte a Ju-Jitsu-lui Tradițional, urmărește linia competițială a acestei arte marțiale și mai puțin linia tradițională. Din pacate însă, gradarea face parte din linia tradițională și în consecință nu se poate una fără cealaltă.

Competițiile se bazează pe mai multe sisteme:

Fighting – Lovituri de brațe și de picioare, Proiectări și Luptă la sol. Este cel mai cunoscut sistem din cadrul competițional, fiind foarte complex și eficient.

Jiu-Jitsu (Newaza) – Proiectări și Luptă la sol, fiind una dintre cele mai eficiente și moderă artă marțială, venită din Brazilian Jiu Jitsu cu ușoare modificări pe partea competițională. Se poate lupta cu Gi sau No-Gi.

Duo – O serie de tehnici impuse de regulament cu libertatea de execuție a procedeelor. Probă ce se desfășoară împreună cu un partener.

Duo Show – Un sistem regizat de tehnici la alegere dintrun număr limitat, ca o poveste ce se vrea un show a artei în cauză. Proba se desfășoară cu partener.

Combat – Lovituri de brațe și de picioare, Proiectări și Luptă la sol, întrun mod cat mai real. Este cel mai nou sistem de luptă, fiind încă în perioada de probă.

Sistemul de gradare

Broșură începători 9-8 kyu – aici

Broșură începători 7-6 kyu – aici

Broșură avansați 5 kyu – aici

Broșură avansați 4 kyu – aici

Broșură avansați 3 kyu – aici

Broșură avansați 2 kyu – aici

Broșură avansați 1 kyu – aici

Model de Referat – aici

Teme pentru Referate – aici